תפריט

מחפשים מידע על שיקום תשתיות בטון? בטון נחשב כחומר חזק ועמיד במיוחד, ולכן הוא משמש לצרכי הקמה ובנייה של מבנים שונים לצרכי מגורים, תעשייה, מסחר ועוד.

למרות יציבותם וחוזקם הגבוה, מבני בטון חשופים באופן תמידי למפגעים סביבתיים שונים המתרחשים כל הזמן, כדוגמת רעידות אדמה, שריפות, שיטפונות, תנאי אקלים קיצוניים וכמובן גם בלאי טבעי.

כתוצאה מכל אלו, לעיתים נדרש לבצע עבודות שיקום ותיקון לבטון כדי למנוע נזק משמעותי לתשתית המבנה ולחוזקו הקונסטרוקטיבי. 

מהן ההשלכות של תשתית בטון לקויה?

כאמור, פגעי סביבה עשויים לגרום לנזקים מהותיים בתשתית הבטון.

למרות שהכשלים במבנה לרוב אינם מורגשים או נראים לעין מיד, חשוב לבצע הערכה של מידת הנזק שנגרמה לבטון, כדי למנוע מבעוד מועד השלכות חמורות יותר על תשתית המבנה.

להשלכות אלו דרגות חומרה שונות, החל ממעבר וחדירה של מים אל פנים המבנה (היוצרים בעיה של רטיבות, עובש ונזילות), פגיעה אסתטית ומטרידה כתוצאה מחלחול מים אל החדרים הפנימיים בבית ועד לסכנה של ערעור יציבות המבנה כתוצאה מחלחול מים לאורך זמן, דבר המהווה סכנה בטיחותית לכל הדיירים במבנה. 

שיקום תשתיות בטון

אפיון מקדים של הליך שיקום התשתית

בטרם ניגשים לביצוע העבודה של שיקום תשתיות בטון, יש לבצע אפיון מקדים ומחושב של סוג הליך השיקום הדרוש.

ישנם מקרים בהם תשתית הבטון סובלת מכשלים וליקויים שטחיים יחסית, כך שהליך השיקום יהיה פשוט יותר כיוון שהוא יצריך עבודת שיקום רק על שטח הפנים של התשתית.

לעומת זאת, במקרה שמתגלים בתשתית ליקויים עמוקים ונרחבים כמו נזק והתפתחות קורוזיה לברזלי הזיון ביסודות הבטון, קיימת סבירות גבוהה כי הליך השיקום יכלול שיקום יסודי הכולל החלפה של הברזלים או מילויים.

בעזרת מהנדס בניין מוסמך ניתן לבצע מפרט עבודה מקדים ומוסדר לכל הליך שיקום, ולהתאים את הליך העבודה על פי סוג התשתית הקיימת וחומרת הפגיעה בה.

יישום חומרי שיקום איכותיים ועמידים

קיימים סוגים שונים של חומרי שיקום ייעודיים ליישום על גבי תשתיות בטון לקויות. במידה ומדובר על עמודי בטון פגועים ובלויים המציבים את בטיחות המבנה בסכנה, יש ליישם על גבי ברזלי הזיון חומר שיקום צמנטי שהינו עמיד בפני קורוזיה.

לאחר מכן יש למרוח חומר פרמייר שתפקידו לקשר בין שכבת הבטון הקיימת לשכבת הבטון החדשה שתיושם מיד אחר כך.

למידע נוסף על איטום עמודי בטון >>

אם מדובר על תשתיות בטון בעלות כשלים שטחיים כמו סדקים וחריצים לאורך יסודות הבטון, ניתן ליישם בסדקים אלו חומרי שיקום ייעודיים כדי לשקם את התשתית הקיימת ולמנוע חדירה של מים.

למפרט שיקום בטון וברזלי זיון >>

תהליך האיטום של תשתית הבטון המשוקמת

גם לאחר שהליך השיקום בוצע וחיוניותה של תשתית הבטון חזרה, יש לאטום את התשתית מחדש בעזרת חומרי איטום מתאימים. כדי לוודא כי מערכת האיטום תהיה אפקטיבית ותגן על התשתית המשוקמת, יש להתחשב בסוג המבנה ומיקומו כדי לבחור את חומרי האיטום המתאימים ביותר לעבודה. 

המומחים שלנו ישמחו לסייע לכם בכל שאלה בנוגע לשיקום תשתיות בטון, מוזמנים ליצור אתנו קשר.

צוות אתר ביטומני 

פורטל מידע בנושא איטום