תפריט

למרות שהבנייה המודרנית כיום מבצעת הקמה ובנייה של גגות שטוחים, ניתן למצוא בתים פרטיים באזורי המושב והכפר בהם קיימים גגות עשויים רעפים. גגות מסוג זה מהווים עמידים לרטיבות ונזילות וכן מפני מפגעים הנובעים משמש, רוח וגשמים. לגגות רעפים יכולת בידוד טובה מפני חום וקור והקצוות הארוכים של הגג מגנים מפני מים. אולם, כדי שגג הרעפים יעניק הגנה מושלמת ולמשך זמן לחללים הפנימיים בתוך הבית – יש להקפיד על עבודת איטום גגות רעפים איכותית.

סוגים של גגות רעפים

גגות רעפים משמשים לשיפור חיצוניות ונראות המבנה, כמו גם הענקת בידוד ואטימה איכותיים מפני מפגעים סביבתיים הקיימים בחוץ. לפני ביצוע איטום לגגות הרעפים, יש להתחשב בבסיס של הגג. לדוגמא, ישנם גגות רעפים חשופים להם יהיה בסיס (שלד) מקורות עץ וגגות רעפים לא חשופים להם יש לרוב בסיס גבס או בטון עליו יונחו קורות העץ והבידוד. לכל אחת מהאפשרויות האלו, יש לבחור את חומר האיטום ושיטת היישום המתאימות ביותר לאיטום גגות רעפים

כיום ישנם סוגים רבים ומגוונים של גגות רעפים, כאשר הסוג העיקרי והנפוץ ביותר בישראל הינו רעפי חרס. סוגים נוספים הינם רעפים מבטון ופלדה, רעפי רב רעף (רעף ארוך יותר), רעפי שינגלס (רעף ביטומני קל), רעפים העשויים אבן טבעית (צפחה) ועוד.

בשונה מרעפי בטון, פלדה ואבן, רעפי החרס נחשבים כרעפים העמידים והנוחים ביותר לשימוש, כיוון שאינם מצריכים תחלופה ותחזוקה רבה ויחד עם זאת גם מעניקים פתרונות בידוד מעולים ועמידים לאורך זמן.

איטום גגות רעפים

איטום גגות רעפים

מהן הסיבות לבעיות איטום בגג רעפים?

גג דולף או גג שאינו מעניק איטום מוחלט מפני גורמים סביבתיים הנמצאים מחוץ לבית, הינו גג הזקוק לפעולות איטום בכדי להחזיר לו את האפקטיביות של גג המחפה על מעטפת המבנה. ראשית, יש להבין האם הכשל שהוביל לצורך באיטום גגות רעפים, הינו בחיבור רעפי הגג (אשר יכול להיות ליקוי שיטחי בלבד) או שהכשל הוא בבסיס הגג (אשר יכול להיות ליקוי עמוק המצריך עבודה מורכבת יותר). 

כשלי איטום בגגות רעפים יכולים להתרחש ממספר סיבות:

  • בלאי טבעי במרוצת השנים- לפעמים מספיק בלאי של רעף אחד אשר יכול להוות מוקד לחדירת מים או מפגעים.
  • רעפים שבורים ו/או סדוקים.
  • רעפים שעברו טיפול ולא הוחזרו למקום בצורה תקינה ו/או בצורה היוצרת מרווחים או סדקים בין הרעפים.
  • יישום לקוי של חומרי איטום. 
  • אי תחזוקה שוטפת.

על מנת למנוע כשלי איטום גגות רעפים, יש לבצע תחזוקה שוטפת של גגות הרעפים באמצעות חברה לאיטום גגות ולפעמים אף לבצע פעולות מונעות על בסיס תקופתי, שימנעו את הצורך באיטום כולל של הגג. 

פעולות תחזוקה לביצוע איטום גגות רעפים יכללו:

  • בדיקות תקופתיות- בדיקות שגרתיות בהן יש לבדוק את תקינות הרעפים, במיוחד במקומות בהן מותקנים דודי שמש, אנטנות, מערכות תקשורת, מרזבים ועוד. בזמן הבדיקה יש להיזהר ולהימנע מסדיקה של הרעפים או שבירתם, מעצם ההליכה עליהם. 
  • בדיקת מרזבים לפני עונת הגשמים- מרזבים או פתחי ניקוז חסומים עלולים לגרום להיקוות מים על הגג, אשר בסופו של דבר עלול להוביל לחדירת מים למבנה. לכן, רצוי לבצע בדיקה (במיוחד לפני החורף) על מנת לוודא שהפתחים והניקוזים פנויים ומעבירים מים בצורה תקינה. 
  • בדיקת האיטום בין החיבורים – עם הזמן ועם תזוזות מבניות האיטום שבחיבורים יכול להישחק. לכן יש לבדוק את האיטום. 

איטום גגות רעפים – מה הן השיטות המובילות?

ניתן לטפל בבעיות האיטום בגג הרעפים בעזרת מספר שיטות וחומרי איטום איכותיים ויעילים. רעפים בלויים וסדוקים הזקוקים לתיקון, דורשים לרוב שימוש בחומרי איטום אקריליים ו/או פולימריים המיועדים להדבקה מהירה ומיטבית של הרעפים.

במידה ומדובר על כשלי איטום שאינם נובעים מרעפי החרס בגג, מדובר ככל הנראה בבעיות איטום שמקורן בשטח הנמצא מתחת לרעפים. במקרה זה מומלץ להשתמש ביריעות ביטומניות שיעניקו בידוד ואטימה מוחלטת. 

כדי להפיק את המקסימום מיעילות גג הרעפים המחפה ומבודד את גג המבנה, חשוב לפנות אל קבלני איטום מקצועיים ומנוסים המתמחים בעבודות איטום. אנשי מקצוע אלו יבחנו את סוג הרעפים, חומרי האטימה המיושמים בו וכך ימליצו על מתן פתרון איכותי ויעיל שיפתור עבורכם את בעיית האיטום.

צוות אתר ביטומני
פורטל מידע בנושא איטום