תפריט

מדינת ישראל ידועה במחסור בשטחים ובמגרשים לבנייה ובשל כך התפתחה בארץ מגמת בניית מרפסות פתוחות כדי לענות על הצורך הטבעי שלנו בשטח פתוח פרטי הצמוד לבית הוא מובן, כיוון שכך קיימת אפשרות לדיירי הבית ליהנות מהבריזה והאוויר שיש בחוץ ללא הגבלה. אין ספק כי הפתרון של דירה עם מרפסת פתוחה צמודה הוא מצוין, אך כדאי לדעת כי עלולות להיווצר לא מעט בעיות במקרה שקיים כשל באיטום מרפסת פתוחה.

מהי מרפסת פתוחה?

מרפסת פתוחה מוכרת גם בשם מרפסת שמש, כיוון שזוהי מרפסת הנמצאת גלויה לקרני השמש. מרפסת היא למעשה חלק בולט במבנה, לרוב ללא קירוי או חיפוי עליון או מצדדיה. בשונה ממרפסת סגורה שהינה חלק בתוך מבנה וניתנת לסגירה מוחלטת על ידי תריס או חלון ייעודי, המרפסת הפתוחה נותרת פתוחה באופן תמידי כך שנוסף לקרני השמש גם גורמים סביבתיים נוספים נמצאים בה באופן קבוע כמו גשמים, רוחות, אבק ועוד.

כתוצאה מהחשיפה התמידית למי גשמים וגורמים טבעיים נוספים, קיימת חשיבות גבוהה לאיכות האיטום של המרפסות הפתוחות במבנים. ליקויי בנייה וכשלים בעבודות האיטום של אזור זה במבנה עלולים ליצור בעיות רבות, כאשר נזילות מים הן השכיחות והמהותיות ביותר.

איטום מרפסות פתוחות

כיצד תדעו אם קיים כשל באיטום מרפסת פתוחה?

אם השכנים שגרים מתחת לדירתכם מתלוננים שנוזלים מים אל תוך המרפסת ו/או הבית שלהם, זהו כמובן סימן מובהק כי קיימת בעיה באיטום המרצפות של מרפסת השמש שלכם. סימנים נוספים שעלולים להעיד על כשלים באיטום מרפסת פתוחה, ולא בהכרח מחייבים תלונות וכעס מהשכנים, הינם מרצפות שזזו או התרוממו מעט כתוצאה מהיקוות מים מתחת להן, בעיות טחב וכתמי רטיבות ועוד בעיות מטרידות נוספות.

ישנן מספר נקודות אשר מחייבות התייחסות יתרה בעת איטום המרפסת:

  • מפתן היציאה למרפסת- איטום המפתנים במבנה בכלל ובמרפסת בפרט מהווה נקודה חשובה שיש לתת עליה דגש. איטום לקוי או חוסר איטום של המפתן עלול להוביל לחדירת מים לבית במקרה של הצטברות מים במרפסת או לחלול מים מתחת למרצפות. 
  • מישקים- ייתכן כי מים יחלחלו בין המרצפות, במידה ומילוי המישקים אינו תקין או לא יושם בצורה נכונה.
  • חיבורי קיר-רצפה / חיבורי קיר-קיר – יש לוודא שבוצעו רולקות כהלכה , על מנת למנוע חלחול מים מבניהן. 

 קראו גם על איטום גגות מרוצפים

מהן השיטות הנפוצות לאיטום מרפסות פתוחות?

קיימות מספר שיטות המסייעות לטיפול בכשלי האיטום של מרפסת פתוחה, כאשר כל אחת מהן דורשת פעולות שונות על פי סוג ומידת הליקוי שקיים בעבודת האיטום:

  • איטום זמני – בשיטה זו מיישמים חומרי איטום בסדקים וחריצים הקיימים בריצוף כדי למנוע מעבר מים. ניתן לבצע זאת לבד וללא איש מקצוע, אך שיטה זו איננה מטפלת במקרים של כשל שקיים באיטום מתחת לריצוף.
  • איטום נקודתי – במקרה של כשל באיטום מרפסת פתוחה כתוצאה מפיצוץ נקודתי בצנרת שקיימת מתחת לריצוף במרפסת, ניתן לבצע איטום נקודתי בלבד של הכשל שנוצר. 
  • איטום חדש מהיסוד – זוהי שיטת האיטום הטובה והמומלצת ביותר במקרה של כשל באיטום מרפסת השמש. בשיטה זו מתבצעת הוצאה של הריצוף הקיים, בחינת עבודת האיטום, זיהוי הכשלים ויישום שכבת איטום חדשה ומתאימה מהיסוד.

לקבלת מידע נוסף וליווי מקצועי לצורך ביצוע איטום מרפסות פתוחות, מוזמנים ליצור קשר עם מומחי האיטום שלנו.

 

צוות אתר ביטומני
פורטל מידע בנושא איטום