תפריט

איטום חדרים רטובים, או איטום בסביבה רטובה, מהווה אתגר מיוחד בתחום האיטום, שכן הלחות הקיימת בסביבה רטובה מחייבת שימוש בפתרונות חזקים ועמידים יותר – לטווח ארוך.

פתרונות אלה כוללים חומרי איטום מיוחדים לסביבה רטובה, לצד שיטות עבודה מיוחדות שנותנות מענה לצרכים המיוחדים במקרים אלה.

אז למה חשוב לאטום חדרים רטובים? באילו חומרים משתמשים ואיפה ואילו שיטות איטום בסביבה רטובה כדאי להכיר?

חידוש איטום בסביבה רטובה

חשיבות איטום בסביבה רטובה

חדרים רטובים הם בדרך כלל חדרי האמבטיה, חדרי השירותים, מחסני שירות והמטבחים בבית.

יחד עם זאת, גם בריכת שחיה היא סביבה רטובה שמחייבת איטום איכותי. במקרים מסוימים, גם מרתף עשוי להיחשב סביבה רטובה וכן מאגרי מים ומקומות נוספים.

איטום איכותי של מקומות אלה מיועד לשמור לטווח ארוך על עמידות המבנה, להגן על חלקי בטון ומתכת מפני נזקי הלחות והמים ולהעניק למבנה עמידות לטווח ארוך.

כאשר מערכות האיטום במקומות רטובים מתחילות להתבלות או להישחק, המים והלחות מתחילים לחלחל פנימה ועלולים לגרום לנזקים כבדים.

לכן, גם כאשר מדובר על הקמת מערכת איטום למבנה חדש וגם כאשר מדובר על חידוש איטום בסביבה רטובה, יש להקפיד על ביצוע נכון של העבודה ועל בחירה מדויקת של חומרים מתאימים.

בחירת חומרים לצורך איטום חדרים רטובים

כדי להבטיח עבודת איטום יעילה ועמידה לאורך זמן, יש לוודא  ביצוע אופטימלי, יסודי, מקצועי וקפדני של הכנת השטח לקראת איטום, הכוללת ניקוי יסודי של טיח, אבק, שאריות בטון ולכלוך.

בנוסף, יש לוודא התאמה מלאה בין החומרים לבין מאפייני המבנה וחלקי המבנה השונים –  רצפה וקירות.

לבסוף, יש לוודא שימוש בחומרים בהתאם להוראות היצרן, תוך ביצוע עבודה מקצועית ויסודית.

מלבד הבחנה מקצועית בין החומרים המתאימים לאיטום רצפה לבין החומרים המתאימים לאיטום קירות בחדרים רטובים, יש לקבוע את שיטת העבודה ואת סוג החומרים המתאימים גם בהתאם לקריטריונים נוספים:

  • סוג הבנייה והתשתיות
  • עובי הקירות
  • מיקום החדר בחלל המבנה

איטום רצפת חדרים רטובים

לצורך כיסוי רצפה של חדרים רטובים יש למרוח שתי שכבות של חומר איטום ביטומני לפחות. יש להמתין לייבוש מלא של כל שכבה לפני יישום השכבה הבאה.

כמו כן מומלץ להגן על שכבת האיטום מפני פגיעות מכניות באמצעות יריעה מתאימה.

איטום קירות חדרים רטובים

איטום קירות חדרים רטובים מתבצע בעיקר בחלקו התחתון של הקיר, אך גם לאורך כל הקיר באזור המקלחות והאמבטיה לדוגמה. בחלק זה של הקיר מיישמים חומר איטום צמנטי מעליו ניתן גם להדביק בהמשך אריחי קרמיקה או פורצלן.

לסיכום, כפי שניתן לראות – איטום חדרים רטובים מחייב מידה רבה של מקצועיות ויסודיות, לצד שימוש בחומרי איטום המתאימים לכל חלק בחדר.

משום כך מומלץ לבצע את העבודה בעזרת בעלי מקצוע מנוסים. למידע נוסף, ייעוץ והכוונה – צרו איתנו קשר!

שלכם – 

צוות אתר ביטומני

פורטל מידע בנושא איטום